naslovnica
o agenciji
djelatnosti
novosti
lista glazbenika
projekti
linkovi
kontakt

Lista glazbenika

stefan_milenkovich_violinist

Stefan Milenkovich

Violinist Stefan Milenkovich međunarodno je priznat po izuzetnoj umjetničkoj osobnosti te po životnoj posvećenosti humanitarnim ciljevima.

više o Stefan Milenkovich

STEFAN MILENKOVICH & MARKO HATLAK TANGO COMPÁS

STEFAN MILENKOVICH & MARKO HATLAK TANGO COMPÁS

Stefan Milenkovich, svjetski priznati violinist, koji je svoje mjesto na koncertnim podijima osigurao već u mladim godinama i Marko Hatlak, svestrani slovenski koncertni harmonikaš, združili su snage u energičnome sastavu Stefan Milenkovich & Marko Hatlak TANGO COMPÁS. Compás je španjolska riječ za ritam, metronom, tempo koraka, puls ili osnovno mjerilo. Osnovni element na kojemu se bazira čitava glazba. Ovaj projekt istražuje tango compás – njegovu intenzivnu, mračnu ljepotu i strast. No tango sadrži još mnogo više: nevjerojatan raspon energetske izražajnosti – uključujući zvuk i pokret – koji možda skriva ključ o tome što zapravo znači biti čovjek i biti smrtan. Komunikacija između muškarca i žene, naše slabosti i naše jakosti, borba između dobra i zla, pomirba uma, tijela i duha – svi ti bezvremeni pojmovi sadržani u tangu compás pružili su im nadahnuće za ovo glazbeno putovanje.

više o STEFAN MILENKOVICH & MARKO HATLAK TANGO COMPÁS

ELISA TOMELLINI, pijanistica i alpinistica

ELISA TOMELLINI

ELISA TOMELLINI, pijanistica i alpinistica - ugledni britanski list "The Guardian" opisao je talijansku pijanisticu Elisu Tomellini, rodom iz Genove, kao jedan od najsvjetlijih talenata iznimne generacije mladih pijanista. Pobijedila je ili je bila nagrađena na brojnim međunarodnim natjecanjima, uključujući ‘Viotti Valsesia’, ‘Concorso di Cantù’ i ‘Concorso Città di Pavia’. Magazin "Piano Time" definirao je Elisu Tomellini kao obećavajuću nadu talijanskog pijanizma. Nakon slobodnoga studijskog razdoblja tijekom kojega je nekoliko godina živjela u Alpama gdje je razvila strast prema trekkingu i planinarenju, da bi naknadno nastavila s istraživanjem i osvajanjem planina u najudaljenijim dijelovima svijeta, Elisa se vratila koncertiranju debijem u Kennedy Centru u Washingtonu te u dvorani Gewandhaus u Leipzigu. Aktualno se u srpnju 2017. priprema realizirati pothvat "Koncert na najvišoj kvoti na svijetu" na vrhu Monte Rosa na 4600 metara nadmorske visine. Prihodi od distrubucije dokumentarnog filma o pothvatu, biti će namijenjeni u humanitarne svrhe.

više o ELISA TOMELLINI

HENSCHEL KVARTET

HENSCHEL QUARTET

Ugledni Henschel kvartet sa sjedištem u Münchenu osnovan je 1994, te je 2014. godine obilježio je dvadesetu obljetnicu djelovanja. Njegovi su članovi violinisti, Christoph Henschel i Catalin Desaga, zatim Monika Henschel, viola i Matthias Beyer-Karlshoj, violončelo. Svojim prvim nastupom u Hrvatskoj, na 66. Dubrovačkim ljetnim igrama osvojili su nagradu Orlando HRT-a za 2015. godinu, uz doista dojmljivo obrazloženje glazbenog žirija Nagrade. O njihovim izvedbama portal Seen & Heard International piše: “Ukoliko ikad budete imali prigodu poslušati recital Henschel Quarteta, iskoristite je svakako. Sviranje gudačkog kvarteta rijetko može biti bolje od njihovoga” dok je Musicweb-International.com napisao: “…svirali su s vrhunskim povjerenjem svirača koji njuše svaku notu...”. The New York Times opisao je njihov nastup 2010. kao “…nešto prelijepo…toplo nijansiranje odsvirano s neodoljivom energijom i dobrim raspoloženjem”. O snimci njihove svjetske praizvedbe Bruchovog Gudačkog kvarteta u E duru sa solistom na violi Kazuki Sawom, nagrađenoj od International Musicweb-a kao CD godine za 2009., portal je napisao: “…još jedan izvanredan uspjeh koji bi trebao odmah biti rasprodan…” te “…Henschel Kvartet…vrhunska izvedba, puna energije, misterija i ljepote.” O izvedbama u Carnegie Hall-u tijekom tijekom 2013. godine, skladatelj John Corigliano je u osvrtu na koncert napisao: “Veličanstveni Henschel kvartet svira kao da su jedna osoba. Oni su strastveni, točni i glazbeno sofisticirani. Bio sam zapanjen kvalitetom njihovih nastupa.”

više o HENSCHEL QUARTET

Kvartet MASCARA

Kvartet Mascara

Vihor strasti i mir oceana koji počivaju negdje između Iberijskog poluotoka, Južne Amerike i njihove bogate narodne predaje glazbene su muze koje povezuju Polonu, Timija, Vojka i Mitju. Mascara poput slikara istražuje platno unutar, uz rub i izvan prostora klasične glazbe…nanoseći boju preko linije četkom napetih struna i toplinom glasa - oprezno i s mnogo poštovanja. Nedavno objavljen nosač zvuka "Mascara", odličan odaziv publike i prijem kritike, te impresivan broj od gotovo 40 koncerata održanih od početka 2012. godine čini ih poželjnim glazbenim gostima. Već na samom početku njihovih koncerata - u koncertnim dvoranama, sakralnim prostorima, u klubovima ili na otvorenom - stvara se neka tajna veza između slušatelja, savršenog sklada tri fantastične gitare i strastvenog Poloninog glasa prepunog emocija.

više o Kvartet Mascara

Nino Rota Ensemble

Nino Rota Ensemble

Nino Rota Ensemble nastao je 1995. godine prigodom proslave stote obljetnice kinematografije. Ovaj atraktivni sekstet čine vrsne talijanske glazbenice povezane dvjema zajedničkim strastima - prema glazbi i prema filmu: Rosa Sorice (sopran), Giannina Guazzaroni (violina), Federica Torbidoni (flauta), Graziana Giansante (oboa), Cecilia Amadori (violončelo) i Deborah Vico (klavir i aranžmani). Na njihovu repertoaru nalaze se najslavnije kompozicije nekih od najvećih talijanskih i svjetskih skladatelja filmske glazbe, kao što su Nino Rota, Ennio Morricone, Stelvio Cipriani, Riz Ortolani, Nicola Piovani, George Gershwin, Leonard Bernstein, Max Steiner i drugi, u originalnim aranžmanima koje je pijanistica Deborah Vico priredila i prilagodila za Ansambl.

više o Nino Rota Ensemble